In Focus/ Gabey Tjon a Tham (2024).
In opdracht van sm.ll museum en Paradiso Amsterdam portretteerden we kunstenaar Gabey Tjon a Tham over haar nieuwe kunstwerk vec4(blue,red,green,alpha). Het kunstwerk vec4(blue,red,green,alpha) werd de geëxposeerd in het small museum: een generatieve virtuele wereld die eigenlijk een digitale tweeling is van de stedelijke ruimte rondom Paradiso. Een levend kunstwerk dat zich continu aanpast op de veranderende dag- en nachtritmes die plaatsvinden in onze ‘realistische’ wereld. Zo wil de kunstenaar laten zien hoe de digitale wereld steeds meer verweven raakt in ons dagelijks leven.
In Focus/ Janine van Oene (2024).
We bezochten Janine van Oene (1988) in haar atelier om een bijzonder inkijkje te krijgen in haar werkwijze en voortdurende ontwikkeling als kunstenaar. Janine’s werk oogt abstract, maar vindt haar oorsprong in verschillende figuratieve beelden: “Het beeld is leidend. Ik sta open voor wat het is, wat er ontstaat, of wat het kan worden.” Haar werk is een voortdurend experiment, waarbij elke penseelstreek nieuwe mogelijkheden en betekenissen onthult. Bekijk ons portret om te zien hoe Janine van Oene haar creatieve proces vormgeeft en welke inspiratiebronnen haar werk beïnvloeden.
In Focus/ Hannes van Wallrafen (2024).
In opdracht van Arcam creëerden we dit korte videoportret van kunstenaar en ontwerper Hannes Wallrafen en Kaita Shinagawa over het belang van voelmaquettes in de architectuur. De voel- en audiomaquette laat je het Arcam-paviljoen beleven met andere zintuigen dan zien en biedt iedereen, en mensen met een visuele beperking in het bijzonder, een multisensorische beleving, inclusief stedelijke audiofragmenten en audioverhalen over Arcam, het Oosterdok en het Marineterrein. De voelmaquette is ontwikkeld in samenwerking met Hannes Wallrafen (kunstenaar + conceptontwikkelaar voelmaquette, Stichting Geluid in Zicht), Kaita Shinagawa (Studio KU+) en Robert Bosch (geluidstechnicus).
Shortdoc: ‘Wijken voor de rijken?’ (2021)
In opdracht van Pakhuis de Zwijger ontwikkelden we de korte documentaire (20 min.) over de herontwikkeling in Amsterdam Zuidoost en Rotterdam-Zuid.
In 2050 woont tweederde van de bevolking in steden. De stad is aantrekkelijker dan ooit en om woningnood aan te pakken wordt er in veel buurten bijgebouwd en herontwikkeld. Wijken worden opgeknapt en de samenstelling van de buurt verandert. Hierdoor ontstaat de vraag, van wie is de stad? Hoe verhouden de nieuwe bewoners zich ten opzichte van de huidige bewoners? En is de stad op deze manier nog wel een plek van en voor iedereen?